26 Ağustos 2011 Cuma

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım'ın baklava hakkında uyarıları!





''İyi baklavanın rengi altın sarısı olur. Tazeliğinin göstergesi rengidir. İkincisi, çatalı batırdığınızda tatlı bir hışırtı sesi çıkarmalı. Bu ses baklavanın yufkasının, pişirilme sürecinin ve şerbetlenmesinin kalitesi sonucu çıkar. Kalitesiz bir baklavada o sesi duyamazsınız. Üçüncüsü çatalı batırıp baklavayı ağzınıza götürürken, içindeki Antep fıstığı ve tereyağının kokusunu duyarsınız. Kalitesiz hammadde kullanılan baklavada bu kokuları duyamazsınız. Tadım esnasında son testi de ağzınızda oluşan tatla yapmalısınız. Kaliteli baklava lezzetiyle kendini gösterir. Son olarak da bir süre sonra midenizde bir yanma ya da rahatsızlık hissetmiyorsanız, tadına baktığınız baklava kaliteli ve iyi bir baklavadır. Baklavasını tatmak istediğiniz hiçbir baklavacı size 'hayır' demez. Önce tadına bakın ve test edin. Sonra kaliteli olduğuna inanırsanız alın. "

Yazının tamamını okumak için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder